SEO-nyheter november 2019

SEO-nyheter november 2019

December månad är nu här vilket betyder att det är dags att titta tillbaka och sammanfatta de större nyheterna som har hänt i sökvärlden den tidigare månaden. Under november har det bland annat kommit nya rapporter till verktyget Search Console, webbläsare som planerar att märka upp sidhastighet vid inhämtning av sidor och ett nytt avsnitt av Search News. Trevlig läsning!

Ny hastighetsrapport i Search Console

I början av månaden kom det en ny hastighetsrapport till Search Console som är ett verktyg för webbplatsägare som ger dig mer insikter om hur din webbplats presterar i det organiska sökresultatet. I den nya hastighetsrapporten är det möjligt att få mer information om hur snabbt de olika sidorna på webbplatsen laddar, få konkreta åtgärdsförslag eller uppföljning.

speed report search console

Läs mer om hur du kan använda hastighetsrapporten i denna artikel här!

Chrome planerar att märka upp långsamma webbplatser i webbläsaren

Det är inget nytt att sidhastighet är en viktig faktor för både sökmotorerna och användarna och nu planerar webbläsaren Google Chrome att börja märka upp olika lösningar som gör det lättare för besökarna att veta hur snabb deras upplevelse kommer att bli. Det innebär att man som besökare redan vid inhämtning av webbplatsen får likt en varning om att webbplatsen laddar långsamt eller se vilka webbplatser som tenderar att ladda snabbt.

Läs mer om detta i utskicket från Google eller i min artikel här på Dagens Media!

Google gör det lättare att lära sig olika språk

Google gick nyligen ut med att de kommer att implementera olika funktioner i söket som gör det lättare vid just inlärning av språk. På den engelska marknaden är det redan möjligt att få hjälp med uttalet av olika ord genom att söka på exempelvis ”how to prounance quokka”. Då får man både höra ordet uttalas och få chansen att tala in det själv för att få feedback på sitt eget uttal. Se exempel på hur det fungerar i praktiken här:

Läs mer om detta i Googles egen blogg!

Ny rapport i Search Console för produkter

Det var inte endast den nya hastighetsrapporten som kom till Search Console under månaden utan även en ny rapport som visar data för produkter som visas i sökresultatet.

Läs mer om denna nyhet i Googles egen blogg!

Ny episod av Google Search News

För någon månad sedan tipsade jag om att Google hade börjat sammanfatta sina nyheter med hjälp av en ny serie på YouTube: Google Search News – och nu finns ett nytt avsnitt live som berättar mer om olika uppdateringar som Google har släppt under månadens gång.

Se det senaste avsnittet här!

💬  Vilken SEO-nyhet tyckte du var mest intressant under november månad?