Google släpper Site Kit – WordPress plugin som samlar insikter i adminpanelen

Google släpper Site Kit – WordPress plugin som samlar insikter i adminpanelen

Nu kommer det goda nyheter för dig som har en webbplats som använder WordPress som webbpubliceringssystem!

I början av december gick Google ut med att de kommer att släppa ett plugin till WordPress som samlar insikter och data från deras egna produkter för att visa dem direkt i webbplatsens adminpanel. I början av 2019 får betatestarna tillgång till tillägget för första gången.

Googles nya tillägg Site Kit är gratis, open source och passar webbplatsägare som vill få bättre koll och få snabba insikter om hur specifika sidor på webbplatsen presterar utan att behöva besöka flertalet verktyg enskilt.

Vyn för Site Kit i WordPress

Under året har Google nämnt att de kommer arbeta mer och mer med att utveckla produkter och tjänster som gör det lättare för webbplatsägare att analysera och ta del av data på ett så smidigt sätt som möjligt – och det kommande tillägget Site Kit är ett bra exempel på just det.

Search Console, Analytics, AdSense och PageSpeed Insights på ett och samma ställe

Site Kit gör det möjligt att på ett lättillgängligt sätt få reda på information som hur många besökare en sida har fått, genom vilka sökningar eller hur laddtiden ser ut med data som hämtas från Search Console, Analytics, AdSense och PageSpeed Insights.

Snabba insikter genom att navigera sig till sidan och välja fliken ”Site Kit”

Google har även gått ut med att de har planer om att inkludera fler av deras verktyg och tjänster i framtiden och att de gärna tar emot input på vad deras användare skulle vilja se.

Så här beskriver Google att det kommer att fungera:

With Site Kit installed, WordPress users can access unified insights and Google product capabilities directly from the WordPress admin panel. Where it is helpful, Site Kit will also provide deep links into Google products for advanced reports and product configuration capabilities.

Bilder lånade från Site Kit by Google

Betatestare sökes till Site Kit

Använder du WordPress som CMS på er webbplats och är intresserad av att testa tillägget innan det släpps för allmänheten? Då är det möjligt att ansöka om att bli betatestare och få chansen att testa Site Kit före alla andra i början av 2019. Ansöka går att göra här!