8 Plugins till Chrome för dig som arbetar med SEO

8 Plugins till Chrome för dig som arbetar med SEO

Det finns många bra och användbara plugins som kan effektivisera arbetet för dig som arbetar med SEO. I detta inlägg kommer jag tipsa om åtta effektiva, användbara och gratis SEO-tillägg jag själv använder på en daglig basis som du kan installera till webbläsaren Chrome. Trevlig läsning!

Se metadatan med SERP Preview Tool

SERP Preview Tool är ett smidigt tillägg som låter dig se sidtitel och metabeskrivning för sidan du besöker utan att behöva leta i källkoden. Precis som namnet avslöjar kan du även testa skriva om metadatan så kommer verktyget att visualisera hur ändringen skulle se ut i sökresultatet.

serp preview tool

Ladda ner SERP Preview Tool!

Hitta trasiga länkar med LinkMinerlinkminer

Trasiga länkar är något som man bör undvika i största mån då det hindrar både besökare och sökmotorer från att komma dit de vill, men att gå igenom varje sida manuellt för att identifiera dessa kan vara en tidskrävande process.

Genom att använda Link Miner kan du snabbt och enkelt se vilka länkar som är brutna eftersom verktyget markerar länkarna och du kan även exportera datan till en CSV-fil.

Ladda ner LinkMiner!

Kontrollera ompekningar med Link Redirect Trace

I takt med att webbplatsen blir äldre, kanske byter struktur eller flyttar från en plats till en annan kommer ompekningar att bli nödvändiga. Det som är viktigt är att ompekningarna sker på ett korrekt sätt och det är vad detta plugin kan hjälpa dig att undersöka.

link redirect trace

Link Redirect Trace låter dig bland annat se vilken statuskod en sida har, vilken typ av ompekning som används från en sida till en annan eller ompekningskedjor.

Ladda ner Link Redirect Trace!

Håll koll på script med Tag Assistantgoogle-tag-assistant

Tag Assistant by Google är ett riktigt go-to verktyg när det kommer till att felsöka och validera spårning på en webbplats. Det som verktyget bland annat gör är att hjälpa dig säkerställa att spårning och andra script från Google är korrekt uppsatta och fungerar som planerat med endast ett klick.

Ladda ner Tag Assistant!

Se hur webbplatsen ser ut på olika enheter med User-Agent Switcheruser agent switcher

User-Agent Switcher är pluginet för dig som vill ta reda på hur en sida på webbplatsen ser ut på olika enheter eller webbläsare. Du kan exempelvis se hur en sida ser ut i Internet Explorer eller på en mobil enhet.

Ladda ner User-Agent Switcher!

Identifiera NoFollow-länkar

Detta plugin är perfekt för dig som så enkelt som möjligt vill ta reda på vilka länkar på webbplatsen som är satt till nofollow utan att behöva kika manuellt i källkoden för varje länk.

Samtliga nofollow-länkar på sidan kommer att märkas ut som bilden visar.

Ladda ner NoFollow!

Lighthouse

Lighthouse är ett plugin från Google framtaget för att hjälpa utvecklare analysera hur  webbplatser presterar och något som är nytt för i år är att de har lagt till en SEO-del med ännu fler insikter.

google lighthouse

Det som verktyget gör är bland annat att titta på laddtider, om innehållet är indexerbart eller ifall andra viktiga element som canonical-taggar eller sidtitlar saknas för att sedan summera resultat och rekommendationer i en överskådlig rapport till dig.

Ladda ner Lighthouse!

Upptäck indexeringsstatus med SeeRobotsserobots

SeeRobots är ett smidigt plugin som hjälper dig upptäcka eventuella indexeringsproblem genom att visa innehållet i meta robots-taggen på sidan du besöker.

En grön ikon indikerar att det inte finns några problem och att sidan indexeras medan en röd innebär att sidan är blockerad och inte kommer kunna indexeras.

Ladda ner SeeRobots!

🗨️  Vilka plugins till Chrome är dina favoriter?