Search Console lämnar betastadiet

Search Console lämnar betastadiet

Googles egna verktyg, Search Console har varit med om en hel del sedan lanseringen för över 10 år sedan. Verktyget har bland annat bytt namn från Webmaster Tools till Search Console, släppt massvis med funktionalitet som stöd för AMP, strukturerad data och olika typer av felsökningar. Allt för att hjälpa webbplatsägare att förbättra sin organiska närvaro i sökresultaten. Och för lite mer än ett år sedan gick de ut med att vi hade mer att se fram emot för det snart skulle släppas en ny version.

Anledningen var att de ville förbättra upplevelsen för de som använder verktyget och göra användarnas vardag lite lättare med hjälp av ny funktionalitet och rapporter som kan ge oss bättre insikter.

Search Consoles nya version har varit under utveckling och testats fram och tillbaka i lite mer än ett år nu, och tidigare i veckan gick de ut med att verktyget äntligen har gått ut ur betastadiet och kan ses allt mer som en färdig produkt.

Under tiden den nya versionen har varit under utveckling har de tagit emot värdefull feedback från användarna för att få med mycket som varit efterfrågat och se att de varit på rätt spår med de förändringar de velat göra.

Trots att nya Search Console har gått ur sitt betastadie betyder det inte att verktyget är klart utan detta är bara början då de har planerat mer funktionalitet och rapporter framöver.

Ny funktionalitet

Det finns mycket nytt som har tillkommit i den nya versionen, bland annat URL Inspection Tool som innebär att man kan granska en sida på sin webbplats i realtid och se hur Google tolkar denna. Något som många även har sett fram emot är att Search Console nu sparar 16 månaders data.

De berättar också att all funktionalitet inte är tillgänglig i den nya versionen, men att de flesta funktionerna som vi är vana vid (plus fler!) stödjs. Både den nya och den gamla versionen kommer att vara igång parallellt tillsvidare så man har möjligheten att gå tillbaka till den äldre versionen om man känner att man saknar något.

Vill du läsa mer om nya Search Console? Läs då vidare i detta inlägg som är publicerat på Googles egna blogg.