Allt fler bilder visas i mobila sökningar

Allt fler bilder visas i mobila sökningar

För någon vecka sedan publicerade jag ett inlägg om hur man optimerar sina bilder för söket, och i samma anda har det nu skett lite nytt i sökresultatet gällande hur ofta bilder visas vid mobila sökningar.

I en ny rapport från RankRanger kan vi se att det kommer bli allt viktigare att optimera sina bilder för söket om man inte redan har gjort det, speciellt om man tänker mobilt. Detta är för att hela 44.5% av alla mobila sökningar nu visar en miniatyrbild eller så kallad thumbnail vid träffen.

Denna siffra låg tidigare på 15.7% för bara någon vecka sedan vilket innebär en rejäl ökning – på hela 183% om man ska vara exakt.

Nedan ser vi ett exempel på hur thumbnails kan se ut i det organiska sökresultatet, men testa gärna att göra en sökning för att se om det är lika vanligt med bilder inom er bransch!

8 av 10 resultat visade bilder

När jag själv testade detta och gjorde en sökning på ordet klänningar via mobilen ser man att det är hela 8 av 10 träffar som visar någon typ av bild till sitt resultat. När samma sökning gjordes via en desktop är det inga träffar alls som visar bilder i det organiska sökresultatet, så det är verkligen en tydlig skillnad.

Eftersom vi endast har sett denna trend i en dryg vecka kan saker absolut ändras, så det blir intressant att hålla ett öga på om denna ändring är här för att stanna eller kommer återgå till det normala.