Bing börjar skriva ut kodexempel i sökresultatet

Bing börjar skriva ut kodexempel i sökresultatet

Bing har nu släppt en ny sökfunktion som gör det möjligt för utvecklare och användare att ta del av kodexempel direkt i sökresultatet – utan att behöva scrolla igenom långa artiklar eller slingor.

Om du är utvecklare är chansen stor att en av dina dagliga aktiviteter består av att läsa en mängd dokumentation eller forumtrådar för att hitta svar på dina programmeringsfrågor. Kanske håller du på att lära dig ett nytt språk eller bemästra ett nytt verktyg, men det kan ta en del tid och mycket scrollande innan man tillslut hittar det kodexempel man var på jakt efter.

Tänk då ifall sökmotorerna kunde visa dig den informationen på en gång utan att du ska behöva scrolla igenom långa trådar eller artiklar? Det var precis vad Bing tänkte när de tog fram funktionen de väljer att kalla ”Code Sample Answer” då många av dem själva är utvecklare och kände att det faktiskt skulle gå att effektivisera.

Exempel på hur det kan se ut när kodexempel visas i det organiska sökresultatet

Även om du inte är en utvecklare kan det finnas tillfällen då du snabbt och enkelt behöver se exempel på olika kodsnuttar, för denna funktionalitet gäller all typ av kod. Du kanske behöver ta reda på hur en sidtitel ska se ut eller exempel på en alt-text – och då har du svaret på nolltid.

Ett till exempel hur ett sökresultat kan se ut, denna gång för sökningen ”alt text tag”.

Kodexemplet kommer att visas direkt i Bings organiska sökresultat och lanserades tidigare i veckan. Intressant och vill läsa mer? Då kan du läsa vidare på Bings egna blogg som du hittar här.