Kommentarsfältgoals 2018

Alltså jag är  inte särskilt lättkränkt. Och jag får inte puls av det här. Men låt oss säga några ord om Bahnhofs rekryteringsannons i sociala medier ändå…

Bakgrund är att internetleverantören(eller vad de nu är)Bahnhof har fått kritik för sin jobbannons-meme:

 

Och när kritiken kom, ja då krishanterade man det så himla bra alltså, tycker man själva…

 

Krishanteringen har nämligen tilltalat exakt den målgrupp som inte tycker att det finns något som helst problem med det här från början. Företrädesvis män. Älskar när män ojjar sig över sexism som patetiskt! PRECIS det kommentarsfält man vill ha på sin företagssida 2018.  Asså #kommentarsfältgoals!

Kul också att Bahnhof fortsätter gloata på varenda social plattform om att de gillar debatten. Ska vi gissa att det är män som ligger bakom det här? VD:n är en vit man 50+. Alltså GUD vilken chock! Det kunde man liksom ALDRIG tro!

Om man för en sekund också bortser från sexism här så kan man ju också konstatera att memes i en jobbannons, är det en kanonidé? Jobb för mig är i alla fall någon som jag överväger lite mer noggrant än ba ”nämen, vilken rolig viral grejja! Jag byter jobb direkt nu!”. Jag tror en rad seriösa företag som med ljus och lykta söker efter svårrekryterad talang kommer härma Bahnhofs ursmarta grepp nu. Kom ihåg var ni hörde det först.